78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(2a00:102a:401b:a145:1:0:ebda:eb73) --- 28. 2. 2024
Re: Sršen asijská

Nojo takže to mizení včel z úlu na podzim může mít na svědomí sršeň asijská. Jak včelař pozná jestli varoáza, viry nebo velutina? Když prijde ke včelám v září, říjnu treba jednou za tyden, 14 dnů.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 78015


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R.Polášek (90.178.51.173) --- 28. 2. 2024
Re: Sršen asijská

Vlastně já jsem původně uvažoval, že sršeň asijská bude nejsilnější v létě, červenec, srpen a tak bude nejvíc likvidovat včely tehdy. Ale teď mi dochází, že asi bude nejsilnější na podzim, září - říjen. Možná až listopad, pokud bude podzim teplý jako letos.
Jinak sršni by měli nejdřív loupit létavky v letu před česny a jak by tyto došly, měli by zaútočit česnem na včelstvo, strážkyně usmrtit a postupně se tak dostat dovnitř úlu a tam to nakonec vyloupit. Podle mne by se tedy včelstvo zničené velutinou mělo poznat podle zbytků, které by se našly v úlu na dně nebo podle zbytků po vyloupeném plodu a zásobách v plástech. Ostatně si myslím, že během pár let bude o tom dost článků a dokladů. Nebo by šlo dnes zkusit něco najít na francouzských nebo italských webech či kde to všude velutina už dnes prokazatelně je.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 78016


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu